MOSCATEL D’ ALEXANDRIA

MOSCATEL D’ ALEXANDRIA
Fonética: 
/moskatˈew daleʃə̃dɾˈiə/

Uma das mais importantes uvas da familía Vitaceae, da espécie Vitis vinifera, sendo cultivada como uva de mesa fresca e passas, na vinicultura mundial. 

Nota 2: Possui mau desempenho no Brasil, devido à falta de resistência ao míldio, à antracnose e às podridões do cacho, muito embora seja proclamada a rainha das uvas pela sua beleza e sabor. Promete sucesso no semi-árido nordestino. Cacho grande, alongado, laxo, belo. Baga grande, ovóide, amarelo-dourada nos climas secos, crocante, de apurado perfume e sabor do melhor moscatel.

ALEXANDRIA MUSCAT
Fonetic: 
/ˌaligˈzandrēə ˈməˌskat/

One of the most important and famous grape of the family Vitaceae, of the species Vitis vinifera, being cultivated as fresh table and dried grapes, in the global viniculture. 

Note 2: It has a bad performance in Brazil, due to its lack of resistance to mildew, anthracnose, and rot of the bunch, although it is proclaimed as the queen of grapes due to its beauty and taste. It indicates to be successful in the Northeastern semi-arid region. Its bunch is big, elongated, and loose. Its berry is big, ovoid, yellow golden in the dry climates, crispy, of accentuated and taste of better Muscat.